Team

Buurtbedrijf Schiebroek

Ons team

HANNEKE GROOTENBOER
Klein is fijn…
…maar ook hard werken.

Als directeur van de Vrijwilligerswinkel, waar het Buurtbedrijf een onderdeel van is, prijs ik me gelukkig met mijn team. Mensen met passie voor bewoners, professionaliteit en de bereidheid een stapje meer te zetten. De mooiste complimenten krijgen we van de mensen voor wie wij ons werk doen. De kandidaten die we op weg helpen naar een tegenprestatie, ouderen die dankbaar gebruik maken van onze diensten of die met hulp van onze vrijwilligers deel kunnen nemen aan evenementen.

Aan de hand van wat we in Kralingen - Crooswijk de afgelopen tien jaar hebben neergezet met de Vrijwilligerswinkel hebben we een mooi projectplan kunnen schrijven voor Schiebroek Zuid. Het Buurtbedrijf Schiebroek opent haar deuren. Het Buurtbedrijf is er voor en door bewoners en wij mogen dat aansturen, daar ben ik ontzettend trots op.

De binding die ontstaat tussen de ouderen en de werkzoekenden in de wijk, de waardering die de werkzoekenden krijgen van de ouderen doet ze zo goed. Ze helpen elkaar, zo mooi om te zien. De dankbaarheid van de ouderen als hun tuintje weer is opgeknapt of ze zijn opgehaald voor een rolstoel tochtje naar de supermarkt. De blije gezichten en mooie complimenten, dat raakt me. Dan voel ik echt waar ik het voor doe.

 

ILONA VAN IERSEL
Als projectcoördinator in het Buurtbedrijf ben ik het aanspreekpunt voor de klanten (ouderen) en coach ik de vrijwilligers op hun werkplek zowel binnen als buiten het Buurtbedrijf. Mijn uitdaging ligt in het afstemmen van vraag en aanbod in deze bijzondere onzekere tijd. Wat ik zie is dat het Buurtbedrijf goed inspringt op de behoeftes van de ouderen en op een creatieve manier naar mogelijkheden zoekt om aangepaste dienstverlening aan te bieden. Ik merk de grote betrokkenheid van de vrijwilligers en de dankbaarheid van de ouderen. Het voelt goed om hier een onderdeel van uit te mogen maken en samen met de vrijwilligers het verschil te maken voor de ouderen in het gebied.

Met mijn ervaring als verandermanager binnen een leer-werkbedrijf setting en de sociale activering lever ik een zeer waardevolle bijdrage aan het Buurtbedrijf. Buiten de rol van projectcoördinator zal ik vanuit Condor Balance ook mijn aandeel leveren aan de innovatieve trajecten van ‘In je Kracht naar Beter’ wat een succesvolle samenwerking is gebleken tussen de Vrijwilligerswinkel en Condor Balance in het gebied Kralingen/Crooswijk.

KITTY DEKKERS
Als onderdeel van de Vrijwilligerswinkel was ik al langer bekend met Buurtbedrijf Schiebroek, maar toen ik in juni 2019 meer werkzaamheden op ging pakken op deze locatie, begreep ik pas hoe bijzonder het concept is. Het is net die ene stap tussen het (noodgedwongen) afhankelijk zijn van een uitkering, naar een vaste baan. De ervaring die je bij het Buurtbedrijf kan opdoen, helpt je écht verder. Op sommige dagen is het hier net de zoete inval. De een na de andere vrijwilliger komt binnen. Soms voor het ophalen van de weekplanning, dan weer voor een gezellig praatje. De binding tussen de vrijwilligers en het Buurtbedrijf is duidelijk zichtbaar.

In mijn functie ben ik verantwoordelijk voor de algemene administratie en dan met name de facturatie. Indien nodig ondersteun ik de coördinator van het Buurtbedrijf. Daarbij sta ik in contact met zowel de ouderen, als de vrijwilligers/werkzoekenden en ben ik regelmatig getuige van de stappen die de werkzoekenden maken. Een feest der herkenning!


IKRAM LAFKIRI
Sinds februari 2020 mag ik met volle trots zeggen dat ik onderdeel ben van het Buurtbedrijf Schiebroek. Ik heb dagelijks te maken met ouderen en het is prachtig om te zien hoe dankbaar zij zijn met de hulp en ondersteuning die ik hen bied. Als stagiaire verricht ik een aantal taken zoals boodschappen doen voor ouderen in de wijk en daarnaast ben ik ook service medewerker, dus met al uw vragen help ik heel graag!
Ook in deze moeilijke en onzekere tijd sta ik klaar voor de ouderen in de wijk Hillegersberg Schiebroek.